/over-wijzer-scheiden/

Waarom Wijzer-Scheiden?

Het IMW, Bureau Jeugdzorg, Juvans, ContourdeTwern, MEE, Idris, GGZ Breburg en Kompaan en De Bocht hebben de handen ineen geslagen om hun hulpaanbod op het gebied van scheidingen gezamenlijk aan te bieden.

Het zorgprogramma Wijzer-Scheiden heeft als doel om te voorkomen dat scheidingen van kwaad tot erger gaan en uiteindelijk uitmonden in een vechtscheiding. Van een vechtscheiding worden kinderen de dupe. In de zware jeugdzorg hangt momenteel bijna een derde van de problemen samen met echtscheidingen. Daarom is het uitgangspunt van Wijzer-Scheiden het centraal stellen van de belangen van het kind.

De website

Op Wijzer-Scheiden.nl worden mensen in een paar stappen op weg geholpen naar de juiste zorgaanbieder in Midden-Brabant. Zowel volwassenen, kinderen als professionals komen via de online hulpwijzer snel op het juiste aanbod bij scheidingsproblematiek uit.

Het geboden hulpaanbod op Wijzer-Scheiden.nl varieert van adviesgesprekken en hulp bij het maken van een ouderschapsplan, tot ouderschapsbemiddeling en omgangsbegeleiding. Er is individueel aanbod en groepsaanbod.

De Scheidingsschool

Een onderdeel van Wijzer-Scheiden is de Scheidingsschool, waar preventieve educatieve programma’s worden aangeboden die mensen kunnen helpen wijs te scheiden. Het doel is om negatieve gevolgen voor kinderen te beperken en escalatie tot een vechtscheiding te voorkomen. Er worden bijeenkomsten georganiseerd over de verschillende fasen in een echtscheiding. Die bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen. Het programma wordt aangekondigd op Wijzer-Scheiden.nl.

Regio Hart van Brabant

Het hulpaanbod van Wijzer-Scheiden is voor mensen uit de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Dongen, Heusden, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Loon op Zand/Kaatsheuvel, Goirle en Gilze en Rijen.